TINY TIM: TIMBER INDEPENDENT MOBILE
Stel je voor: Tiny is groot genoeg voor jou. Tiny TIM vereist weinig grondstoffen, zuinig energiegebruik en minder woonkosten.
OUD KERKJE WORDT MODERNE WONING
Aan de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn stond een verwaarloosd kerkje dat al bijna 40 jaar niet meer als kerk gebruikt werd. Door herbestemming tot een bijzonder extended-family huis is het kerkje hersteld en blijft het behouden als tastbare herinnering aan het verleden.
DUURZAME BOSBEWONERS
In Ede aan de rand van het bosgebied de Sysselt ontwerpt FARO voor het Boddegat een super duurzame wijk met circa 30 woningen. De wijk wordt door de toekomstige bewoners zelf ontwikkeld, in de vorm van een CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap).
EERSTE PASSIEFHUIS IN NL (OOK C2C), IJBURG 2.0
In de Amsterdamse eilandenwijk IJburg heeft FARO op Steigereiland een energie-neutrale woning gebouwd volgens de normen van Cradle to Cradle. Alle materialen zijn of composteerbaar of recyclebaar. Het huis is tevens het eerste gebouw in Nederland met twee Passief-Bouwen– Keurmerken, toegekend voor zowel het ontwerp als voor het gebouwde resultaat.
ZWART EN WIT MAKEN ZEBRAHUIS, LEIDEN
Nieuw Leyden is een herstructureringswijk op een oud slachthuisterrein en een stukje woonwijk in Leiden Noord. Om de wijk te revitaliseren worden hogere inkomensgroepen naar dit nieuwe stukje stad getrokken door het aanbieden van vrije (stads-)kavels. In een stedenbouwkundig plan van MVRDV staan steeds rijtjes van 9 verschillende woningen op een enkele of dubbele parkeerbak in een grid. Ons Zebrahuis staat middenin een rijtje aan een bestaande straat, de Marnixstraat, aan de rand van het plan.
KEUZEVRIJHEID IN NIEUW DELFT
De Spoorzone in Delft wordt een uniek nieuw stukje stad. Het gebeurt niet vaak dat er vlakbij de oude binnenstad zo’n mooie grote plek vrijkomt voor nieuwe woningen. Terecht heeft de Spoorzone ‘Nieuw Delft’ als naam meegekregen: hier wordt een nieuw stuk binnenstad aan Delft toegevoegd.
MENSEN BOUWEN HUN EIGEN HUIS, LEIDEN
Nieuw Leyden is een bijzonder CPO project. In een strak stedenbouwkundig grid werden bouwvelden uitgegeven met 18 stadskavels. De 18 eigenaren moesten gezamenlijk een parkeergarage ontwikkelen met daarop 18 individuele stadswoningen. Vanwege de krappe bouwplaats was er ook de verplichting om het project zoveel mogelijk door één aannemer te laten bouwen.
SENIOREN WILLEN SAMEN IN DE STAD, ZUTPHEN
Voor de blokken 9, 11, 12 van het plan de Noorderhaven te Zutphen zal FARO in samenwerking met die partijen een plan maken dat recht doet aan de wensen van de toekomstige bewoners. Trefwoorden, zijn: stads in de stad, een mooie binnentuin, eenheid in verscheidenheid, toekomstgericht met het verleden in je rugzak, ruimte voor jezelf en voor elkaar, en superduurzaam.
ENERGIEK EN WATERRIJK, WOERDEN
U valt voor het basishuis? - Voor een aantal kavels heeft FARO een basisontwerp gemaakt voor een duurzaam, compact en klassiek huis. Door in de woning een compacte kern met trap toilet en hal te maken blijft er veel woonruimte over. Dit uitgangspunt is slechts een startpunt.
OUD EN NIEUW IN OEKEN
In het landelijk gelegen Oeken staat een 150 jaar oud boerenwoninkje, pover gedetailleerd en bouwvallig maar fraai gesitueerd in het coulisselandschap tussen de Veluwezoom en de IJssel. Wat doe je als je iets nieuws tegen iets ouds gaat bouwen?
OMSLOTEN PARADIJSJE, MAARSSEN
FARO is gevraagd om een karakter-arme bungalow weer uitstraling te geven. De bungalow werd uitgebreid met extra kamers en een inpandig zwembad. Het omliggende landschap vormde het kader van het nieuwe ontwerp.
EEN HUIS IN EEN HUIS, AMSTERDAM
In het stedenbouwkundige plan van West 8 op het schiereiland Borneo, in het voormalige Oostelijk Havengebied van Amsterdam, is ruimte gereserveerd voor 60 particuliere kavels. Binnen de strakke regie van het plan zijn de kavels door vele verschillende architecten ingevuld.
STRAND, SUPERDUURZAAM EN RUIMTE VOOR HET INDIVIDU, IJBURG 1.0
Op Steigereiland in IJburg heeft Pieter Weijnen zijn eigen experimentele energiezuinige houten woning gebouwd. De gevel is vaal blauw geschilderd, als verwijzing naar de traditionele dijkhuisjes in het vlakbij gelegen Durgerdam. Ruimtelijkheid is de rode draad in het ontwerp.
PRONKKAMERS AAN HET MAXIMAPARK, UTRECHT
Wonen aan het park. Centraal in Leidsche Rijn ligt het ‚Leidsche Rijn Park’, een groen gebied van maar liefst 310 hectare groot. Aan de randen van het park komen enkele woningbouwlocaties. Park en woningbouw profiteren optimaal van elkaars ligging. De woningen zijn met hun voorzijden naar het park gericht en vormen een mooie begrenzing. De woningbouwlocaties vormen op deze manier een absolute meerwaarde voor het Leidsche Rijn Park en andersom.
VEEL VERANDA EN VOORTUIN AAN HET MAXIMAPARK, UTRECHT
Wonen aan het park. Centraal in Leidsche Rijn ligt het Maximapark, een groen gebied van maar liefst 310 hectare groot. Aan de randen van het park komen enkele woningbouwlocaties. Park en woningbouw profiteren optimaal van elkaars ligging. De woningen zijn met hun voorzijden naar het park gericht en vormen een mooie begrenzing. De woningbouwlocaties vormen op deze manier een absolute meerwaarde voor het Maximapark en andersom.
CATALOGUSWONINGEN MET VDM
FARO ontwerpt af en toe bijzondere individuele woonhuizen voor opdrachtgevers met ambitie, op architectonisch en/of duurzaam vlak. Regelmatig komen wij ook in contact met potentiele opdrachtgevers die opzien tegen de ‘sores’ van het opdrachtgeverschap, of mensen die domweg het geld niet hebben voor een bijzonder maatpak. Om deze mensen toch van dienst te kunnen zijn hebben wij contact gezocht met een goede bouwer van cataloguswoningen: VDM. Onder de werktitel FVADRMO hebben we samen een idee ontwikkeld voor een zeer duurzame, onder architectuur ontworpen cataloguswoning.