Dit plan is al in 1995 ont­wor­pen en gebouwd op een vri­jwel leeg ter­rein. Sinds­dien heeft de tijd haar werk gedaan en woon je nu, 15 jaar later, in een echt bos, met grote vol­wassen bomen, volledig autovrij, gemeen­schap­pelijk en open­baar toe­ganke­lijk. Een sfeer­vol Berken­bos waarin twaalf blok­jes met wonin­gen schi­jn­baar los­jes in de groene ruimte geplaatst zijn. De exacte plaats­ing van de blok­jes is echter heel pre­cies uit­gekiend zodat alle wonin­gen een goede bezon­ning en lange zichtli­j­nen hebben. Alledaags Utopia.

Het ontwerp is rijk aan ser­res, veranda’s en over­hoekse oriën­taties in een ontspan­nen set­ting. De een­voudige hoofd­vol­umes hebben ieder twee veranda’s naast zich, heel sim­pel maar wel beeld­bepal­end. Eén blokje bestaat uit drie koop­wonin­gen van twee verdiepin­gen óf zes huur-​appartementjes van één verdieping. Alle wonin­gen hebben hun voordeur, hun eigen buiten­ruimte en hun berg­ing op de begane grond, droog onder de veranda.

De mate­ri­al­isatie van de wonin­gen is ‘‘down to earth’’. De blok­jes zijn van rode bak­steen, de veranda’s zijn van hout en dak­pan­nen, helder en ‘boers gede­tailleerd’. Het ontwerp heeft mogelijk gemaakt, zelfs ges­tim­uleerd dat bewon­ers in de loop van de jaren hun eigen woonomgev­ing ver­rijken en ver­levendi­gen. Hun tim­mer­w­erk­jes doen het geheel groeien.

FARO Architecten Lisserbroek

land­goed de olmen­horst
lis­ser­weg 487d
2165 as lisserbroek

ves­tig­ing oost
oude kraan 72
6811 ll arnhem

+31 (0) 252 414777
info@​faro.​nl

Facebook Linkedin Pinterest Twitter Youtube