FARO heeft in nauw overleg met de gemeente een stedenbouwkundig plan gemaakt om de verouderde woningen te vervangen en ruimte te maken om te kunnen verdichten en een gevarieerder woningaanbod te kunnen bieden. Zo kunnen er niet alleen veel meer woningen worden gerealiseerd maar blijven de bestaande groene kwaliteiten van de locatie behouden. Het wandelpad met prachtige bomen dat door het plangebied loopt blijft bestaan. Een nieuwe route haaks op het bestaande pad verbindt de locatie met de naastgelegen woongebieden en groenstructuur. Zo wordt het nieuwe plan verankerd in de omgeving.
Het project bestaat uit drie woonblokken, waarvan één ook het kantoor en de woonwinkel van Elan Wonen huisvest. Twee gebouwen zijn opgezet volgens de corridortypologie en een carrévormig gebouw biedt ruimte aan privé parkeerplekken en een gemeenschappelijke binnentuin. De drie blokken zijn eenduidige volumes welke variëren in hoogte. Zo sluiten zij aan bij de heldere opzet die kenmerkend is voor de naoorlogse stedenbouw van de Boerhaavewijk. Samen vormen ze een familie met elk eigen kenmerken zoals raamverdeling en entrees maar met gemeenschappelijke overeenkomsten in materiaalgebruik.
De woningen op de verdiepingen worden uitgevoerd in hout en bestaan uit houten standaardmodules met een breedte van 3.6 meter. Deze modules krijgen een bamboe gevel en staan op een metselwerkplint. De hoofdentrees en bijbehorende trappenhuizen doorbreken de horizontale stapeling van verdiepingen met grote raampartijen. In de plint komen naast bergingen en de hoofdentrees van de blokken ook woningen om een levendige aansluiting op het maaiveld te garanderen. Rondom de blokken komt een overgangszone met groen en terrassen waarmee de privacy van de woningen op de begane grond wordt gerealiseerd en een eenduidig groen beeld rondom ontstaat. In de blokken komen ook nestkasten en -stenen om plaats te bieden aan vogels, vleermuizen en insecten.
De entree van het kantoor en de woonwinkel aan de zuidzijde vormt een duidelijke kop aan de Floris van Adrichemlaan. Zo komen bewoners en beheerders samen op één locatie met een groene tussenwereld als verbindend element.