Over FARO
Wat wij doen
FARO is een ontwerpbureau voor architectuur, stedenbouw en engineering met vestigingen in Lisserbroek en Arnhem. U kunt bij ons terecht voor werkzaamheden variërend van haalbaarheidsonderzoek tot stedenbouwkundig plan en van gebouwontwerp tot technische uitwerking. Wij werken met hartstocht aan stedelijke gebiedsontwikkelingen en met net zo veel plezier aan plannen in het landschap. En natuurlijk alles daar tussenin.
Naast de uitvoering van ontwerp- en bouwtrajecten kunnen wij u ondersteunen bij de organisatie van participatietrajecten of als supervisor van gebiedsontwikkelingen. Ook verzorgen wij graag lezingen, tentoonstellingen en workshops.
Hoe wij werken
In ons Alledaags Utopia staat de mens centraal. Voor wie doe je het eigenlijk? En mét wie? We bouwen immers altijd in een omgeving en altijd in samenhang met de maatschappij die ons omringt. Met stadsbewoners, voor kinderen, in dorpen, langs het water… We zoeken altijd draagvlak. De resultaten van ons werk zijn immers voor iedereen. Liever geen icoon voor één enkeling, maar voor velen iets goed: bruikbaar, prettig en begrijpelijk.
Alle projecten benaderen wij met een nieuwsgierige en onderzoekende blik. Zo komen we tot verrassende resultaten. Samen met ons vakmanschap en onze duurzame, maatschappelijke bril leidt dat tot sociale en toekomstbestendige plannen. Door het alledaagse beter te maken, dragen wij bij aan het levensgeluk van veel mensen. Oftewel: ‘Als je niet voor mensen bouwt, voor wie dan wel?’.
Waar wij voor staan
Bij alles wat wij maken staat duurzaamheid voorop. In de brede zin van het woord. Integrale duurzaamheid dus. We optimaliseren onze plannen voortdurend vanuit de volgende invalshoeken:
Sociaal: betrokken en flexibel, dus voor mensen en opnieuw te gebruiken.
Klimaatadaptief: veerkrachtig en toekomstbestendig, dus bestand tegen weersextremen.
Energetisch: zuinig en slim, dus goed geïsoleerd met weinig installaties.
Technisch: goed en circulair, dus sterk en met een tweede leven.
Esthetisch: mooi en gepast, dus elegant ontworpen in relatie tot de omgeving.
Wij dromen van een volledig circulair gebouwde omgeving in 2050. Daarom maken we de circulariteit van onze projecten nu al inzichtelijk en meetbaar. Zo verlagen we continu de milieueffecten van onze gebouwen.