Gemeente Leiden, ERA Contour, Portaal en FARO hesen vrijdag de vlag op het bouwterrein in Leiden Zuid-West. De bouw van Hoflaan en Weidehof is begonnen!

‘Bijdragen aan een sterke buurt met gelukkige bewoners’, dat was en is de primaire insteek voor de Hoflaan en de Weidehof. Drie sterk verouderde jaren ’50 woonblokken hebben plaatsgemaakt voor 74 sociale huurappartementen met een of twee slaapkamers.
Het nieuwe plan bestaat uit 3 blokken van verschillende maat en hoogte. Per blok zijn de aangrenzende buitenruimtes en galerijen ingevuld, passend bij oriëntatie, programma en uitstraling.

De raamindeling in de voorgevels heeft in elk blok een speels wisselend ritme, binnen het stevige raster van rode baksteen. Het zijn subtiele verschillen, versterkt door de terugliggende vlakken in zachtgrijs metselwerk. Een geraffineerd spel van gelaagdheid, materiaalgebruik en ritmiek, dat een prettige, toegankelijke sfeer oplevert.

De woningen op de begane grond krijgen een voordeur aan de straat. De zorgvuldig ontworpen entreegevels hebben elk een gevelbankje naast de deur. Dit bevordert het onderlinge contact en draagt bij aan een levendig straatbeeld. Een positieve impuls voor de leefomgeving dus!

Alle woningen zijn zeer energiezuinig, aardgasvrij en betrekken hun energie van zonnepanelen op het dak. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners in de zomer van 2022 hun nieuwe woning betrekken.

00/00