Met veel plezier en succes werken FARO en Mark van der Heide Urban Design al vele jaren samen aan gebouwen en gebieden. Inhoudelijk en disciplinair zijn we complementair en houden we elkaar scherp. Dat smaakt naar meer! Daarom gaan wij samen verder. Onder de vlag van FARO Stedenbouw werken wij vanaf maart 2023 aan uiteenlopende stedenbouwkundige ontwerpopgaven en gebiedsontwikkelingen.

FARO Stedenbouw vormt de derde tak van FARO, die verder bestaat uit FARO Architecten en FARO Engineering. Met de oprichting van een zelfstandige afdeling stedenbouw verdiept en versterkt FARO haar positie als full-service ontwerpbureau. Mark van der Heide wordt partner en trekker van FARO Stedenbouw.

“Stedenbouw draait om het realiseren van een fijne leefomgeving. Dat vraagt om goede gebouwen, een prettige openbare ruimte en leesbare en samenhangende gebieden”, aldus Mark van der Heide. “Wij beschrijven en bewaken beeldkwaliteit, ontwerpen innovatieve verkavelingen en regisseren gebiedsontwikkelingen. Samen met opdrachtgevers en betrokkenen werken we aan duurzame en klimaatbewuste plannen, die robuust genoeg zijn om de toekomst aan te kunnen”.

Doordat FARO ook bouwt, zijn onze stedenbouwkundigen bij uitstek in staat om ‘door de schalen heen’ te werken. Dit betekent dat er geleerd wordt van oplossingen die eerder zijn gebouwd. Maar ook dat abstracte, stedenbouwkundige ambities snel vertaald kunnen worden in ruimtelijke beelden, waardoor iedereen mee kan praten.

Ontdek meer over FARO Stedenbouw
00/00
FARO Stedenbouw
FARO Stedenbouw