Samen met Ooms Bouw&Ontwikkeling, Strootman landschapsarchitecten, Beumer Garantiemakelaars en Merosch heeft FARO, in navolging op het succes van Leeuweplaats, een winnend ontwerp gemaakt voor het nieuwe entreeblok van Leeuwesteyn; Lindehof.
Lindehof is een duurzaam stedelijk blok met een rijke metselwerk detaillering gelegen op de belangrijke kruising van de fietsroute naar de Dafne Schippersbrug en het Willem-Alexanderpark. Net als de andere blokken in Leeuwensteyn zijn er Art Deco elementen meegenomen in het ontwerp, met als ‘special’ het bijzondere hoekpand aan de entree van Leeuwesteyn.
In Lindehof bestaat 50% van het programma uit betaalbare koopwoningen. Voor alle categorieën is een passende eengezinswoning bedacht. Zo is een rijke variatie aan types ontstaan, waarbij ook woningen van 60m2 als grondgebonden huizen in de straat staan.
Dankzij het aanwezige hoogteverschil, gevormd door de tunnelbak van de A2, konden we een lang gekoesterde wens voor Leeuwesteyn waarmaken: een nieuwe typologie voor gestapelde eengezinswoningen naar analogie van de beroemde Utrechtse werfkelders. Het hoogteverschil is eveneens ingezet om een slimme parkeeroplossing in het binnengebied te creëren. Deze maakt ruimte voor goede tuinen in de volle grond voor de duurdere koopwoningen en een fraaie, rolstoeltoegankelijke, groene route door het blok.
Deze route verbindt twee hoogtepunten van het stedelijk blok; de Lindehof, een besloten groene plek waar buurtbewoners zich kunnen terugtrekken in de stadsnatuur, en het bijzondere Art Deco hoekpand met een ‘bescheiden’ commerciële ruimte op de bg.
Met een GPR van ruim een 8 en een EPC lager dan -0,2 scoort het blok goed op de meetbare onderdelen van duurzaamheid. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan circulariteit, klimaatadaptatie en biodiversiteit. Samen met de optimale toegankelijkheid en een slim mobiliteitsplan levert Lindehof ook een goede bijdrage aan de duurzame verstedelijkingsopgave van de gemeente Utrecht.
https://www.youtube.com/watch?v=dpr_03-m6-0&feature=youtu.be