Kim Warmerdam, een van onze architecten, heeft een bijzonder concept bedacht. Ze is 5 maanden zwanger, haar buik begint te groeien, maar ze kan dit niet delen met haar moeder. Omdat ze MS heeft, woont haar moeder in een verzorgingshuis en mag ze voorlopig geen bezoek ontvangen. Deze worsteling triggert Kim en doet een beroep op haar creativiteit, hier moet een oplossing voor komen. Bovendien: ze is beslist niet de enige met een dergelijk gemis. Geïnspireerd door medische toepassingen in laboratoria en couveuses ontstaan de eerste schetsen. Het enthousiasme en de positiviteit die uitgaan van het idee, worden door FARO omarmd en Kim krijgt alle ruimte om haar plannen verder uit te werken en concreet te maken. 

Van behoefte naar idee en realisatie

Zo wordt het idee van het knuffelscherm geboren: een scherm van plexiglas waar je vanaf beide zijden je armen doorheen kunt steken om elkaar te omhelzen. Kim deelt een simpele schets van het idee op LinkedIn en vanaf dat moment komt alles in een stroomversnelling. Producent STAS dient zich aan als enthousiaste aanpakker en meedenker en gaat in no-time met een prototype aan de slag. 

Intussen wordt ook bij zorginstelling Oktober het bericht van Kim opgepikt. Zij herkennen als geen ander de behoefte aan contact en fysieke uiting van hun bewoners. Op vrijdag 1 mei is het prototype onder groot enthousiasme bij hun getest. Een schot in de roos, het prototype overstijgt alle verwachtingen. Deze ervaring gun je elke instelling, maar vooral elk mens! Zo hopen ook Kim en haar moeder elkaar binnenkort in de armen te kunnen sluiten.

Elke zorginstelling een eigen knuffelscherm! Help je mee?

Nu het prototype optimaal is, kan er op grote schaal geproduceerd worden: Een productie die uitgaat van de kostprijs, zonder winstoogmerk dus. Instellingen voor wie ook de kostprijs een probleem is, kunnen gebruik maken van gelden die we ophalen middels crowdfunding.

Doe je ook mee? Elke donatie, groot of klein is van harte welkom!

www.knuffelscherm.nl

www.gofundme.com/f/knuffelscherm

Met dank aan STAS picture hanging systems, Cover Works, AST Holland BV

00/00