Vorige week werd de aankomst en plaatsing van de eerste modulaire woningen in de Rosmolenbuurt in Zaandam feestelijk gevierd. FARO ontwierp hiervoor 95 woningen in twee modules die per schip naar de locatie werden gevaren: een begane grond en een bovenverdieping met een mansardekap.

Binnen de NH Bouwstroom is dit project in nauwe samenwerking ontwikkeld met opdrachtgever Parteon, industriële bouwer Homes Factory en FARO. Deze samenwerking laat zich kenmerken door wederzijds vertrouwen en commitment om de modulaire woningbouw te vernieuwen en de wooncrisis te beteugelen zonder de architectonische en stedenbouwkundige kwaliteit uit het oog te verliezen.

De dag begon met een paneldiscussie met diverse experts uit de woningbouw sector. Onder leiding van Thijs Asselbergs sprak FARO partner Jurgen van der Ploeg met Marjan Minnesma (Urgenda), wethouder Harrie van der Laan, Freddie Aldershoff (stichting !Woon), Bob van der Zande (Build in Wood), Susanne Swinkels (Homes Factory) en Harry Platte (Parteon) over het thema ‘de woningnood tast de maatschappij in de kern aan’.

Gezamenlijk maakten we een boottocht om de aangemeerde woningen van dichtbij te kunnen bekijken die dezelfde dag nog werden vervoerd naar eindbestemming.

00/00