FARO en De Zwarte Hond hebben samen het winnende ontwerp gemaakt voor een duurzame en inclusieve ‘Familistère’ in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn Centrum. Over de realisatie is gisteren overeenstemming bereikt tussen SBB Ontwikkeling Bouwen en Coltavast met de gemeente Utrecht. Altijd weer een magisch moment!
Familistère is een knipoog naar de ideeën van de Franse industrieel Godin die in de 19de eeuw een monumentaal complex van woningen liet bouwen voor alle werknemers in zijn fabriek. Ook in de Leidsche Rijn moet de Familistère een plek worden waar bewoners gezamenlijk kunnen werken, leven en recreëren. Met de juiste prikkels voor een gezond en comfortabel stedelijk leven. Zo is er geautomatiseerde ventilatie, gedeeld groen, moestuintjes langs de balustrades en een prachtige centrale trap waar bewoners elkaar tegenkomen.

Kavel I5
Opdrachtgever van Kavel I5 is SBB Ontwikkeling Bouwen en Coltavast. Het project is in gezamenlijkheid verworven met FARO, De Zwarte Hond, OKRA, Nibe, Hiensch, Urban Sync, Nieman en Pieters Bouwtechniek.