FARO ontwerpt een bijzondere woning voor een vrije kavel op eiland 4 van Waterrijk Woerden. De hoekkavels in dit plan, zijn bestemd voor bijzondere woningen en worden daarom Berlagekavels genoemd. Hier wordt een bijzonder ontwerp verwacht en aan FARO de eer om dit voor deze bijzondere kavel in te vullen.

  • Programma: Berlagekavel
  • Opdrachtgever: Familie Gondrie
  • Familie Gondrie C. van der Grift
  • Gereed: 2016
00/00

FARO wil bij opdrachten voor particuliere opdrachtgevers graag bijzondere maatpakken maken, in dit kavel komt dat volledig tot zijn recht. De familie Gondrie is een wat ouder echtpaar waar de kinderen het huis uit zijn. Voor hen ontwerpt FARO een bijzondere begane grond loft, uiteraard met voldoende logeerruimte voor de kinderen en kleinkinderen. De begane grond wordt duidelijk groter dan de kleine bovenverdieping. Dat biedt ruimte aan een mooi dakterras met daktuin. De trap naar boven wordt gebruikt voor een bijzonder hoekaccent dat op deze kavel gevraagd werd: een bijzonder raam benadrukt het belang van de hoek en de ruimtelijkheid bij de trap.

Qua materialisering wordt het een bijzonder bakstenen huis, met lange warm rood-oranje stenen en een metselverband wat die lengte nog een keer benadrukt. De getrapte erfscheiding vormt een eenheid met de gevel en is daardoor fraai geïntegreerd.