Het buurtje bestaat uit een mix van 5 woningtypes met in totaal 23 woningen. Er valt wat te kiezen. Door types die herhaald worden een eigen kleur en materiaalpalet te geven wordt zowel de samenhang tussen de verschillende types versterkt en het individuele karakter van ieder blok versterkt.

  • Programma 23 woningen (rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen)
  • Opdrachtgevers Linq Projecten bv, Nikkels Bouwbedrijf bv en Le Clercq Planontwikkeling bv
  • Aannemer Nikkels Bouwbedrijf bv
  • Gereed 2016
00/00
FARO architecten Blaricummermeent Blaricum 10
FARO architecten Blaricummermeent Blaricum 07
FARO architecten Blaricummermeent Blaricum 08
FARO architecten Blaricummermeent Blaricum 09
FARO architecten Blaricummermeent Blaricum 01
FARO architecten Blaricummermeent Blaricum 03
FARO architecten Blaricummermeent Blaricum 06
FARO architecten Blaricummermeent Blaricum 05

Het oude dorp is ook gemixt

We hebben veel aandacht besteed aan de verkaveling om tot een optimale mix te komen. De lastige woningmarkt maakte het moeilijk om vooraf te voorspellen of we de ideale mix hebben bereikt. Daarom hebben we al in een vroeg stadium voorgesorteerd op eventuele planwijzigingen zodat we enerzijds flexibel zijn, maar anderzijds ook de samenhang kunnen bewaken.

Doordat kopers veel gebruik hebben gemaakt van de verschillende op- en aanbouwen, zijn de woningen heel divers. Ondanks dat de basis bestaat uit 5 types, is er nagenoeg geen woning gelijk. Ook de mensen die hier zijn komen wonen zijn in leeftijd en maatschappelijke carrière zeer divers. Parkeren gebeurt op eigen erf of in de parkeerkoffer, zodat de straatprofielen vrij blijven van auto’s.

De luxe vrijstaande woningen zijn langs het water gesitueerd. Door de karakteristieke ver overstekende kappen passen de relatief hoge volumes goed in het waterbeeld. De tweekappers zijn afgeleide van de rijwoning in dit plan. Een traditionele woning maar genuanceerd door de kap die omlaag wordt getrokken op de koppen.