A new social cen­ter for Bad­ho­eve­dorp: the vil­lage hall is being rebuilt.

FARO archi­tects has fur­ther elab­o­rated its win­ning com­pe­ti­tion design in con­sul­ta­tion with users, man­agers and the Munic­i­pal­ity into this defin­i­tive design that will be real­ized in 2015.

The com­pe­ti­tion design is still clearly rec­og­niz­able and where pos­si­ble has even been enhanced. The vil­lage hall will become a char­ac­ter­is­tic, rec­og­niz­able and sus­tain­able build­ing. A vil­lage hall’s pro­gram is a snap­shot; change will be needed reg­u­larly. That’s why the build­ing is extremely flex­i­ble: a good shell within which spaces can be eas­ily adapted.

The shell (façades and roof) is also smart and sus­tain­able, well-​insulated, pro­vides light and views, pre­vents over­heat­ing and offers space for energy gen­er­a­tion. And just as impor­tant: the roof gives the vil­lage hall its mod­ern, new ‘Bad­ho­eve’ char­ac­ter. Inside, the use of wooden rafters pro­vide a warm, play­ful, ‘homely’ and hos­pitable feel. The building’s exte­rior refers to the ele­gant, beau­ti­ful and detailed 1930s archi­tec­ture, with long lines of gut­ter­ing and dormer win­dows and a ver­ti­cal ele­ment that empha­sizes the cen­tral entrance.

FARO Architecten Lisserbroek

land­goed de olmen­horst
lis­ser­weg 487d
2165 as lisserbroek

ves­tig­ing oost
oude kraan 72
6811 ll arnhem

+31 (0) 252 414777
info@​faro.​nl

Facebook Linkedin Pinterest Twitter Youtube