Slachthuisbuurt-​Zuid in Haar­lem is being restruc­tured. The area is located on an impor­tant access road for Haar­lem, which is why the Zon­ing Plan requires the style to be rec­og­niz­able. In a so-​called RGBO process, FARO together with Trebbe, Rut­ges Vernieuwt, Ten­tij, Vibes and Schouten are work­ing in a con­sor­tium on a sus­tain­able design for Elan Wonen. The con­sor­tium is design­ing, apply­ing BIM, build­ing and main­tain­ing a block of 85 apart­ments, park­ing and com­mer­cial ser­vices and a block of 17 city homes. The largest block will be enclosed with an under­ground park­ing garage for res­i­dents and a park­ing garage at ground level for super­mar­ket vis­i­tors. The apart­ments will be built above this level with the super­mar­ket and other com­mer­cial spaces. The design takes par­tic­u­lar account of the noise and traf­fic pol­lu­tion from the busy Schiphol­weg and the front and rear blocks’ need for expo­sure to sun­light. Expos­ing the inner court­yard to sun­light was the rea­son to cre­ate a sun­shine gap in the noise-​polluted south facade. An expres­sive corten steel and glass screen ensures that the inner court­yard is unaf­fected by traf­fic noise.

FARO Architecten Lisserbroek

land­goed de olmen­horst
lis­ser­weg 487d
2165 as lisserbroek

ves­tig­ing oost
oude kraan 72
6811 ll arnhem

+31 (0) 252 414777
info@​faro.​nl

Facebook Linkedin Pinterest Twitter Youtube