Op een schakelpunt in het stedenbouwkundig plan, de hoek van de Westsingelgracht en de Ireneboulevard, ontwierp FARO alweer haar derde plan voor Nieuw Delft. Het project geeft vorm aan een belangrijk hoekpunt, grenzend aan de binnenstad en bepaalt het gezicht van Nieuw Delft aan het water van De Kolk.

Het gebouw doet, met haar fantastische uitzicht, haar naam eer aan: De appartementen zijn op uitzicht ontworpen. Ze hebben grote glasvlakken, opgespannen tussen horizontale betonbanden om optimaal naar de stad én de Kolk terug te kijken. Naast dit uitzicht van binnenuit hebben alle woningen ook riante balkons.
Na de bijzondere eengezinswoningen in de Coendersbuurt en de appartementen voor diverse doelgroepen in Guldenwater, mikt Gezicht op Delft op het hogere marktsegment in appartementen. Het complex bestaat uit 25 ruime en luxe koopappartementen, met bovenin vier exclusieve penthouses.

Zoals alle gebouwen in Nieuw Delft is ook Gezicht op Delft ‘state-of-the-art’ qua duurzaamheid: Hoewel nog geen wettelijke eis, voldoet het gebouw ruimschoots aan BENG door een optimale gebouwschil, warmtepomp en balansventilatie. Dankzij goede zonwering wordt oververhitting in de zomer voorkomen. Het gebouw is klimaatadaptief en buffert regenwater op haar daken. Daarnaast biedt het nestgelegenheid aan vogels en onderkomens voor insecten.

Ontwikkeling en uitwerking is in handen van Ballast Nedam. Oplevering wordt verwacht in 2023.
Artist Impression: Ballast Nedam