Momenteel wordt er een mooi FARO-project gebouwd op Texel, nu komt er nog één bij! In samenwerking met KRKTR Projectontwikkeling, Beyond Now, Merosch, Dozy en Buiten5 hebben we de tender gewonnen voor: Het Marserf. Het Marserf is een deel van het stedenbouwkundig plan dat La4sale en FARO hebben ontworpen.

Ontmoeting en buiten leven staan centraal in dit plan. 15 energieneutrale woningen, waarvan 9 huurwoningen en 6 koopwoningen, liggen rondom een gemeenschappelijk erf. Veranda’s en overkappingen, maar ook een aantrekkelijke inrichting van de aanliggende buitenruimten stimuleren ontmoeting en buiten leven.

De opzet van een traditioneel Texels erf vormt de basis voor dit plan. Het stenen hoofdhuis, dat refereert aan monumentale boerderijen op Texel, vormt de entree van het erf. De houten schuren en bijgebouwen zijn op een eigentijdse, duurzame manier ontworpen en staan aan het gemeenschappelijke erf, waar de bewoners met zijn allen invulling aan gaan geven. Er is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals een bamboegevel, en natuur-inclusieve maatregelen als verschillende nestkasten, insecten- en vlinderverblijven en groendaken zijn toegepast. Kortom een plek voor innovatie, buiten leven en wonen met elkaar.

00/00