FARO heeft in samenwerking met Buro Lubbers en Janssen de Jong Projectontwikkeling het winnende ontwerp gemaakt voor een klassiek maar eveneens eigentijds en duurzaam ensemble van woningen in het hart van Huissen. Het plan maakt onderdeel uit van een reeks grote, religieuze gebouwen: het Dominicanenklooster, de OLV ten hemelopening kerk en de huidige bibliotheek ’t Convent.

De opzet van het plan verwijst naar het rijke historische verleden van Huissen. De woningen zijn gelegen rondom een gemeenschappelijke binnentuin die sterk refereert aan de klassieke kloostertuin. Kruiden, eetbare vruchten en een pergola bepalen het beeld.

De architectuur past in de verstilde, katholieke architectuur van het bestaande. De Delftse school is een directe inspiratiebron. Bijzondere baksteen en zandstenen details, bogen en ambachtelijke stalen hekwerken zorgen voor een verrijking van de architectuur. De hekwerken zullen bij uitwerking van het plan worden ontworpen door Ruud-Jan Kokke. In samenwerking met New Horizon zorgen we voor duurzaam en waar mogelijk circulair materiaalgebruik.

Het plan bestaat uit 12 eengezinswoningen, 8 koopappartementen en 10 betaalbare huurappartementen gelegen op een half verdiepte parkeergarage met 89 parkeerplaatsen. 50 van deze parkeerplaatsen zijn openbaar en zorgen voor minder auto’s op straat.

 

00/00