Gisteren werd bekend gemaakt dat FARO partner Jurgen van der Ploeg benoemd is tot stadsbouwmeester van transformatiegebied Noordpoort in Meppel. Dit werd besloten door het college van B&W.

Na een zorgvuldige zoektocht kwam Jurgen uit de bus als adviseur beeldkwaliteit. Wethouder Robin van Ulzen: “We hebben hoge ambities voor Noordpoort. We hebben gezocht naar iemand die bevlogen en inspirerend is, met ruime ervaring op het gebied van herstructurering. Kijkend naar het door architectenbureau FARO gerealiseerde werk, blijkt dat hij voldoet aan alle wensen en eisen. We hebben veel vertrouwen in zijn kunde.”

De ontwikkeling van Noordpoort krijgt steeds meer vorm. Met de uitgangspunten, die de raad op 21 december 2023 vaststelde, is groen licht gegeven voor de transformatie van Noordpoort naar meer wonen en voor de aanleg van de nieuwe stadsentree. Hierin is onder meer de rol van de stadsbouwmeester als strategisch inhoudelijk adviseur in het gebiedsteam beschreven. De stadsbouwmeester heeft een pro-actieve rol in de planvorming tot aan de realisatie in het gebied Noordpoort.

Naast zijn werkzaamheden bij FARO start Jurgen per direct met zijn nieuwe functie.

Beeld: Gemeente Meppel