In opdracht van woningcorporatie Alliantie ontwierp Faro de eerste 59 sociale huurwoningen op Centrumeiland. In 2025 zal het eiland getransformeerd zijn tot een aantrekkelijke en duurzame wijk met zo’n twaalfhonderd zelfbouwwoningen en driehonderd sociale huurwoningen. Met dit blok heeft Faro de primeur op het eiland.

Het is bijzonder dat op de grootste zelfbouwlocatie van Amsterdam ook ruimte is voor sociale woningbouw. Een mooie kans in deze tijd van schaarste. Voor de huurders van de 59 woningen die we nu bouwen, is de kennismaking met hun buren al geregeld. Zij delen een binnentuin met zelfbouwers.

Duurzaam
De woningen van de Alliantie worden energiezuinig en aardgasvrij. Ze worden aangesloten op het centrale warmte en koude opslagsysteem (WKO) in de wijk. Met dit systeem worden warmte en kou opgeslagen in de bodem. In de zomer wordt het gebouw daarmee gekoeld en in de winter verwarmd. Daarnaast krijgen de woningen een goede isolatie. Het regenwater wordt opgevangen op de daken van de woningen. De oplevering zal naar verwachting in 2022 zijn. Kijk hier voor een mooie filmimpressie van het project.

00/00