De start bouw van het Ringerskwartier in Alkmaar is feestelijk gevierd samen met toekomstige bewoners en betrokken partijen. Jasper Nieuwenhuizen (wethouder Wonen), Peter van Oeveren (BPD regiodirecteur) en Koen van der Maat (Bouwcombinatie Ringerskwartierbouw) hebben de officiële aftrap gegeven voor de bouw van 213 duurzame appartementen aan het Noordhollandsch kanaal. Een mooie mijlpijl voor het project!

Het Ringerskwartier wordt ontwikkeld door BPD en is een modern stuk stad op een unieke locatie met karakter en ook historie. Het historische monument van de Ringers chocoladefabriek, dat volledig zal worden hersteld en in transitie gaat, vormt het stralende middelpunt van het plan. Vier woontorens komen in een omarmende beweging om het gebouw heen: De Pastille (ontworpen door Kerssens | De Ruiter), De Bonbon en De Waaier (ontworpen door LEVS) en De Cacao (ontworpen door FARO). De verschillende deelgebieden worden verbonden door een landschapsplan van DELVA en Urbis maakte het stedenbouwkundig plan.

De vier woontorens worden naar verwachting over 3 jaar opgeleverd door Bouwcombinatie Ringerskwartierbouw VOF (Tervoort Egmond, Van der Gragt, SBB)

00/00
FARO Ringerskwartier Alkmaar
FARO Ringerskwartier Alkmaar
FARO Ringerskwartier Alkmaar