Waar voorheen niet presentabele sociale huurblokken stonden verrijzen nu, bij de entree van Hoorn per trein, een aantal nieuwe woonblokken als baksteensculpturen lang het spoor. Woningcorporatie Intermaris heeft met een ambitieus sloop-nieuwbouwprogramma ingezet op een forse verbetering van deze entreezijde van de stad. FARO ontwerpt hier in een rij van 5 het grootste nieuwe blok het dichtst bij het station en het centrum van Hoorn.

00/00

Circulair metselwerk, DryStack

Waar de andere blokken in opdracht van Slokker Bouw in 2D worden uitgewerkt door een tekenbureau is voor ons blok in nauw overleg ingezet op een door FARO Engineering gemodelleerd BIM-model. In dit model wordt de constructie door Diocon mee gemodelleerd, waarbij middels clashcontroles eventuele fouten direct worden gesignaleerd. Ter zijner tijd worden prefab onderdelen, complete badkamers, balkons, galerijen, kozijnen en hekwerken, uitgewisseld met de modellen van toeleveranciers.

Daarnaast wordt met name het metselwerk veel verder uitgewerkt dan gebruikelijk. Vanwege toepassing van het bijzondere circulaire Drystack metselwerk is het heel belangrijk dat het metselwerk compleet wordt geëngineerd: elke lengte en iedere hoek is uitgewerkt in 3D, waarbij alle metselwerkversieringen specifiek op de mogelijkheden van Drystack zijn bedacht.

Naast de technische voordelen biedt ons model ook voordelen in de presentatie: tbv presentaties aan opdrachtgevers, gemeente en derden worden filmpjes gerenderd en AI’s gegenereerd. Een andere bijzonderheid is dat we samen met Intermaris werken aan het middels film of VR inzichtelijk maken van de toekomstige woningen voor toekomstige huurders.