Bij het afremmen voor station Hoorn had je vanuit de trein uitzicht op een rij troosteloze sociale huurblokken. Woningcorporatie Intermaris heeft met een ambitieus sloopnieuwbouwprogramma ingezet op een forse verbetering van deze stadsentree. FARO ontwerpt hier in een rij van vijf het grootste nieuwe blok, het dichtst bij het station en de stad.

  • Programma 99 woningen
  • Opdrachtgever Intermaris, Slokker Bouwgroep
  • Samenwerking: Nieman, Dio Con ingenieurs BV
  • Aannemer Van Wijnen
  • Gereed 2021
00/00

Stoer blok in circulair metselwerk

Waar de andere blokken in opdracht van Slokker Bouw in 2D worden uitgewerkt door een tekenbureau is voor ons blok in nauw overleg ingezet op een door FARO Engineering gemodelleerd BIM-model. In dit model wordt de constructie door Diocon mee gemodelleerd, waarbij middels clashcontroles eventuele fouten direct worden gesignaleerd. Ter zijner tijd worden prefab onderdelen, complete badkamers, balkons, galerijen, kozijnen en hekwerken, uitgewisseld met de modellen van toeleveranciers.

Daarnaast wordt met name het metselwerk veel verder uitgewerkt dan gebruikelijk. Vanwege toepassing van het bijzondere circulaire Drystack metselwerk is het heel belangrijk dat het metselwerk compleet wordt geëngineerd: elke lengte en iedere hoek is uitgewerkt in 3D, waarbij alle metselwerkversieringen specifiek op de mogelijkheden van Drystack zijn bedacht.

Naast de technische voordelen biedt ons model nog meer kansen: voor presentaties aan opdrachtgevers, gemeente en derden worden filmpjes gerenderd en AI’s (augmented reality) gegenereerd. Daarnaast maken we, samen met Intermaris visualisaties waarmee toekomstige huurders virtueel de ruimtelijkheid van hun woning kunnen beleven.