Op donderdag 10 maart werd de eerste paal geslagen voor de flexwoningen aan de Oosterdreef in Nieuw-Vennep. Wethouders Jurgen Nobel en Fouad Sidali, regiomanager van de woningcorporatie Ymere, Remco Pols, Nieuw-Vennep’ers en FARO waren erbij. De flexwoningen worden na 15 jaar verplaatst naar een andere locatie en blijven daar nog eens 15 jaar staan. Ymere heeft een tijdcapsule laten begraven met daarin wensen van de aanwezigen over hoe de locatie eruit ziet tegen de tijd dat de woningen verplaatst gaan worden.

Het plan bestaat uit 60 betaalbare flexwoningen voor spoedzoekers, starters, jongeren en vergunninghouders, ontworpen door FARO. De woningen worden gemaakt in de fabriek van Homes Factory en verplaatst naar de locatie in de komende 6 maanden. De flexwoningen hebben de kwaliteit voor permanente bewoning, maar zijn dus verplaatsbaar. Met oppervlaktes van 32m2 en 37m2 zijn de woningen geschikt voor één of twee personen, met altijd een aparte slaapkamer. Twee groene gemeenschappelijke buitenruimtes zorgen voor ontmoetingen tussen bewoners.

De gevels zijn gemaakt van bamboe: de snelst groeiende plant op aarde en in overvloed beschikbaar. De houten galerij is de sfeermaker in het plan en heeft een dubbele functie als ontsluiting én buitenruimte met een bankje naast de voordeur. Daarmee stimuleren we sociale interactie!

Fotografie bijeenkomst: Martine Goulmy

00/00

Gerelateerde projecten