Flexwoningen hebben een slecht imago. Maar ‘ons’ duurzame flexproject Oostertuin in Nieuw-Vennep is een goed voorbeeld van hoe het anders kan: de verplaatsbare woningen hebben een permanente kwaliteit. De 60 modulaire woningen, in opdracht van Ymere door Homes Factory gebouwd, worden als inspirerend voorbeeld belicht in de Volkskrant:

“In Oostertuin doen ze het anders. Een argeloze voorbijganger zal niet meteen zien dat het flexwoningen zijn. Om het complex de uitstraling te geven van een regulier woonblok zijn alle wooneenheden voorzien van een luxe en ook duurzame donkerbruine bamboebekleding, vertelt architect Khalil Kotaesh van bureau FARO. Tijdens een rondleiding wijst de architect op de extra brede galerijen en trappen. Die moeten de zestig bewoners – statushouders, jongeren en acuut woningzoekenden – die er aan het eind van het jaar intrekken aanmoedigen om praatjes met elkaar te maken. Zulk contact is belangrijk, weet Kotaesh, zelf een Syrische vluchteling, uit ervaring”.

Lees hier het hele artikel in de Volkskrant: Gemeenten zetten in op luxe en duurzame flexwoningen: ‘permanente woningen die verplaatsbaar zijn’.

Gerelateerde projecten