We blijven het leuk vinden om te melden dat één van onze projecten in verkoop is gegaan. Dat is nu het geval voor Hof van Huesse! Geïnteresseerden hebben de keuze uit één van 12 eengezinswoningen of 8 koopappartementen in dit nieuwbouwproject in het centrum van Huissen. In dit bijzondere woongebouw zullen daarnaast ook 10 betaalbare huurappartementen een plek krijgen.

Hof van Huesse is een klassiek geïnspireerd eigentijds woonensemble in het hart van Huissen. Met de opzet van het plan verwijzen we naar de grote en van oorsprong religieuze gebouwen waar dit ensemble straks onderdeel van uit gaat maken. Rondom een ‘verborgen’ wereld – een gemeenschappelijke binnentuin met de kwaliteiten van een intieme kloostertuin – liggen de woongebouwen met hun rijke architectuur. Geïnspireerd door de verstilde, katholieke architectuur en de Delftse school.

In de gemeenschappelijke tuin bepalen, kruiden, eetbare vruchten en een pergola het beeld. Het is een semi-openbare binnentuin, waar de bewoners gezamenlijk gebruik van kunnen maken. Functies als een kas, privébergingen, een gemeenschappelijke berging en een ruimte om elkaar te ontmoeten vinden er hun plek. Via informele verbindingen en uitnodigende trappen staat de tuin in directe verbinding met de openbare ruimte. Het ensemble ligt op een half verdiepte parkeergarage met 89 parkeerplaatsen. Daarvan zijn 59 parkeerplaatsen openbaar, waardoor er minder auto’s op straat geparkeerd hoeven te worden.

Meer informatie over de verkoop is te vinden op: www.hofvanhuesse.nl.

Opdrachtgever: Janssen de Jong Projectontwikkeling | Aannemer: Janssen de Jong Bouw Oost B.V. | Co-makers: Buro Lubbers, Ruud Jan Kokke

00/00
FARO Architecten Hof van Huesse Huissen
FARO Architecten Hof van Huesse Huissen
FARO Architecten Hof van Huesse Huissen
FARO Architecten Hof van Huesse Huissen