Ons gebouw als maquette bij jou op de stoep of op je tafel? Zodat je er omheen kunt lopen en zelfs naar binnen gaan? Daarvoor heb je alleen je mobiel nodig! Ga met deze link naar ons project Nieuw Zuilenstein. Zit je op desktop? Klik dan op het AR symbool rechtsonder in de slider en volg de instructies. Ben je al op je mobiel? Klik dan op ‘bekijk in AR’. Je krijgt automatisch een uitnodiging om eenmalig de Augment app te downloaden. Veel plezier!

VR en AR, wat is het verschil?

Met een VR-bril (Virtual Reality) kan een nog te bouwen pand al virtueel worden beleefd. Zodra je de bril op zet, ben je visueel volledig afgesloten van de buitenwereld en ontvouwt zich de nieuwe omgeving.

AR (Augmented Reality) gaat nog een stapje verder. Met een AR-bril, maar ook met een augment app op je mobiel, kun je holografische projecties waarnemen. De nieuwe werkelijkheid wordt met AR over de bestaande werkelijkheid heen geprojecteerd. Zo kun je met AR een gebouw laten verrijzen op de plek waar het daadwerkelijk komt. Maar in principe kun je het gebouw overal laten opdoemen, en ter plekke zowel de binnen- als buitenkant bekijken.

We maken al geruime tijd gebruik van VR en AR. Niet alleen geeft het inzicht, we zien hierin ook veel mogelijkheden om bijvoorbeeld de verkoop van woningen te stimuleren. Uit onze BIM-modellen kunnen we alle input genereren die voor een AR visualisatie nodig is. We gaan dit de komende tijd verder opimaliseren.