Op een prachtige groene locatie in Nieuwegein, aan de rand van Park de Kokkeboogaard verrijst een vriendelijk en compact woongebouw: Nieuw Zuilenstein. We hebben dit super duurzame appartementengebouw ontworpen in opdracht van Woningcorporatie Mitros. Van Wijnen is in juni 2020 gestart met de bouw. De verwachting is dat de oplevering medio 2021 zal zijn. De 30 appartementen zijn in beginsel bedoeld voor senioren.

  • Programma 30 woningen
  • Opdrachtgever Mitros Utrecht
  • Aannemer Van Wijnen
  • Mee-modellerende partijen Adams Bouwadviesbureau
  • Leveranciers onder andere Noppert (prefab beton), Straatman (hekwerken), polybouw (kozijnen)
  • BIM Protocol FARO Architecten en Van Wijnen
  • Gereed In ontwikkeling
  • Verhuur via Mitros
00/00

Senioren kunnen hier zelfstandig wonen, comfortabel en toch betaalbaar, dichtbij de stad én in het groen. Als er behoefte aan zorg ontstaat, dan kan dat geleverd worden. Zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen, dat is het streven. Het Medisch Centrum, op loopafstand in het park, brengt medische hulp binnen handbereik. En natuurlijk heeft ook de toegankelijkheid onze aandacht. De gangen en de beide liften, centraal in het gebouw, zijn ruim van opzet.

Alle woningen zijn ontworpen volgens de richtlijnen van WoonKeur zorg en geboden toegang. Dat betekent dat er rekening is gehouden met de ruimte die nodig is voor persoonlijke zorg en dat de woningen eenvoudig geschikt gemaakt kunnen worden voor bijvoorbeeld rolstoelgebruik. In het souterrain onder het gehele gebouw kan een flink aantal scootmobielen worden geparkeerd en opgeladen.
De woningen hebben bijna allemaal drie kamers, voor kleine huishoudens, zoals een alleenstaande senior of een ouder echtpaar. Het extra kamertje kan naar wens worden ingezet. Handig als een kleinkind komt logeren.

Om zoveel mogelijk gebruik te maken van passieve zonne-energie in de winter heeft het gebouw aan de zuidzijde een geheel glazen gevel. Alle woningen hebben hier een ruim balkon, geïnspireerd op de veranda van een Amerikaans landhuis: zonnig, royaal, met ruimte voor groen, om te mijmeren bij een weids uitzicht. De ruim overstekende luifel zorgt daarbij ook voor de nodige schaduw en geborgenheid. Speciaal voor de glazen balustrades is een motief ontworpen, waarin het voormalige Slot Zuilenstein is verwerkt. Bijzonder decoratief en een prima zonnefilter bovendien.

Het gebouw is ook op andere terreinen super duurzaam. Het is uitstekend geïsoleerd en zorgt met 105 zonnepanelen op het dak voor een heel laag energieverbruik en dus ook lage stookkosten voor de bewoners.

De noord-, oost- en west- gevels zijn opgebouwd uit zeer zorgvuldig gedetailleerd metselwerk in warmgeel en wit met vriendelijk rondingen. Een open sfeer waarin het telkens weer fijn thuiskomen is.