Als een gigantisch bouwpakket krijgt de houten galerij en het parkeerdek bij het Laurierkwartier gestalte. Luchtig, door het transparante ritme van het lattenwerk, sfeervol en stoer: de galerij is een echte sfeermaker en blikvanger in de binnentuin.

De galerij hangt, in dit geval letterlijk, aan de achterzijde van het hoofdgebouw. Om de onderliggende rijbaan vrij te kunnen houden zijn er betonnen schijven in het casco mee gestort. Zij vormen het hangende fundament voor de houten galerij. Onderaannemer Groot Lemmer heeft er een fikse klus aan.

Zowel de vlonder als de galerij zijn gemaakt van duurzaam Azobe hout, afkomstig uit West- en Midden Afrika en voorzien van het FSC keurmerk. Het keiharde hout, met een dichtheid van ca. 1100 kilo per m3, gaat ongeveer 100 jaar mee en staat bekend om haar waterdichtheid en slechte brandbaarheid.

Om doorlating van water en stof via de naden naar onderliggende etages te voorkomen hebben we in de vloeren halfhoutse verbindingen toegepast. Dat zit dus potdicht. Gladheid wordt ondervangen door subtiele antislipstroken in de groeven van het hout. En, mooi meegenomen: in dit hout zit een flinke hoeveelheid CO2 opgeslagen, ook nog goed voor onze planeet dus.

00/00