Wonen op je eigen eiland? Dat kan in Zoeterwoude-Dorp, waar het oerhollandse slagenlandschap het decor vormt voor 41 riante woningen, verdeeld over 9 erfeilanden. Sinds donderdag kun je je inschrijven tot 19 augustus. In de presale bleek de belangstelling al enorm.

Zwethof ligt in het open en waterrijke slagenlandschap van de Zwet- en Grote Blankaartpolder aan de zuidzijde van Zoeterwoude-Dorp. Het plan is ingebed in het oer-Hollandse landschap met haar lange kavels, boerensloten, molens, dijken en weidse uitzichten. De woningen zijn als het ware te gast in het landschap. Centraal staat het behoud van de weidsheid van het gebied als totaal en de lange zichtlijnen over de kavels in het bijzonder. Het water vormt de drager van de planstructuur.

De stedenbouwkundige hoofdopzet van het plan is een eilandenstructuur gebaseerd op het veenweide landschap. De erfeilanden vormen samen een klein buurtschap. Soortgelijke woonmilieus in de buurt, zoals De Zuidbuurt en het Watertje in Zoeterwoude-Dorp vormen een directe inspiratiebron.

Opdrachtgever: AM Zuidwest  Landschappelijk plan: Feddes/Olthof
Aannemer: Boer Nieuwerbrug   Inschrijven kan hier

00/00

Gerelateerde projecten