Het gebiedsontwikkelingsproject De Hallen en Kwintijn in Amsterdam is één van de vijf genomineerden voor de NEPROM-prijs 2021! FARO heeft in opdracht van Van Wijnen projectontwikkeling West Kwintijn 1 en 2 ontworpen en in opdracht van de gemeente de CPO projecten begeleid. We hebben zo een groot aandeel gehad in deze gebiedsontwikkeling naast de fraaie prestatie van de Hallen met André van Stigt als initiator en ontwerper.

Na een lange, moeizame voorgeschiedenis is de gemeente Amsterdam erin geslaagd een vitale coalitie te smeden van opdrachtgevers met lef die optimaal gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheden die de financiële crisis bood. Gefaseerd is een gebiedsontwikkeling gerealiseerd met een zeer gedifferentieerd programma van wonen, werken en ontspannen met een sociale inslag. Bijzonder trots zijn we op de vestiging van het Oranjehuis, een nieuwe vorm van Blijf-van-mijn-lijf-huis. Hier is echt een stuk ongedeelde stad ontstaan!

Een mooie mengvorm van hoogwaardige restauratie en nieuwbouw heeft een levendig stukje nieuw weefsel in Oud West opgeleverd. Onder de naam Hallenkwartier functioneert dit inmiddels als het kloppend hart van dit deel van de stad met een uitstraling tot ver daar buiten.

De uitstraling van het plan op de buurt werkt ook door in de fysieke leefomgeving: Door het toevoegen van forse (dubbellaagse) parkeergarages hoeven veel vergunninghouders nu niet meer op straat te parkeren waardoor de openbare ruimte kon worden heringericht met meer ruimte voor groen, klimaatadaptatie en de fiets. De apotheose is het prachtig vernieuwde Bellamyplein als parkachtige ruimte met pierenbadje voor warme dagen.

Op 25 november zal de winnaar bekend worden gemaakt tijdens de Dag van de Projectontwikkeling.

Bekijk ook het filmpje en de brochure!

00/00