Aan de nieuwe gracht in de wijk De Vestingstad staan drie bijzondere grachtenpanden. De boogwoningen refereren met hun vormgeving direct aan de industriële loods die op deze locatie stond. De drie woningen maken namelijk deel uit van De Krijgsman: een enorme gebiedsontwikkeling met een grote diversiteit aan woningbouwprojecten op het voormalige fabrieksterrein van de Koninklijke Nederlandse Springstof Fabriek (KNSF).

  • Programma 3 koopwoningen
  • Opdrachtgever KNSF Vastgoed
  • Aannemer Dura Vermeer
  • Stedenbouwkundig plan la4sale
  • Gereed 2019
00/00
FARO, Gracht west, De Krijgsman, Muiden
FARO, Gracht west, De Krijgsman, Muiden

Boogwoningen aan de gracht

De Gracht West heeft een dorpse en levendige sfeer. Passend bij dit karakter én geïnspireerd door de loods die op deze locatie stond ontwierpen wij drie woningen. Het bijzondere boogvormige dak van de loods is direct terug te zien in de nieuwe woningen. De gevels bestaan uit drie betonnen bogen met een houten invulling met slanke aluminium kozijnen.

De drie woningen markeren het einde van de nieuwe gracht en vormen het middelpunt van de nieuwe wijk. De hoekwoning richt zich zowel naar de gracht als naar het IJmeer. Het hekwerk van de voor- en zijtuin van deze woning is mee ontworpen.

De woningen zijn licht en ruim. De ruime tweede verdieping, met veel lichtinval, zorgt voor een fijne ruimte die kan dienen als thuiswerkplek of hobbyruimte. Alle woningen zijn voorzien van zonnepanelen en ter bevordering van de biodiversiteit is tussen de woningen en het trottoir een zone ontworpen met ruimte voor groen.