On a green loca­tion in Hoogvliet, FARO designed a plan with spa­cious apart­ments and a robust bor­der with large town­houses on the park. Behind this bor­der, a relaxed liv­ing envi­ron­ment is cre­ated with attached and semi-​detached homes.

The space around the homes remains green as cars are led around the semi-​detached homes and via lit­tle alleys to park­ing spaces. Every­body can park close to home, and green space and care free paths can remain.

The homes are ori­ent their veran­das and large win­dows towards the green in the neigh­bor­hood. Based on the tra­di­tional sub­di­vi­sion, the plan is designed in strips with all gar­dens ori­ented towards the sun. A nice hedge with a gate sep­a­rates the spaces, opti­miz­ing pri­vacy and the green appear­ance of the neigh­bor­hood. Exist­ing trees were spared, giv­ing the streets a com­plete look and feel.

Archi­tec­turally, all blocks are based on the same prin­ci­ples. The orange-​brown col­ored brick, white hor­i­zon­tal lines and veran­das are a repeat­ing theme. These col­ors will be used all around the Oede­vli­et­sep­ark, so the whole plan will be more or less uniform.

FARO Architecten Lisserbroek

land­goed de olmen­horst
lis­ser­weg 487d
2165 as lisserbroek

ves­tig­ing oost
oude kraan 72
6811 ll arnhem

+31 (0) 252 414777
info@​faro.​nl

Facebook Linkedin Pinterest Twitter Youtube