In the sub­area of Beek­park, 80 res­i­dences are built around an inner court­yard. The project lies next to the ameni­ties of the city, but still pro­vides peace and quiet. In Vos­sel­mansstraat there are apart­ments above shops and in the nar­rower side streets, city houses and mod­est apart­ments of three sto­ries tall. Indi­vid­ual pri­vate ter­races look out over the court­yard. Typ­i­cal Apeldoorn-​style see-​throughs, from broad to extremely nar­row, show off the green court­yard to the sur­round­ing streets.

Base­ment entrances add a British touch, giv­ing the apart­ments a flair and a sense of pri­vacy with the option of a stair down to the base­ment. This opens up addi­tional pos­si­bil­i­ties such as work­ing at home, cook­ing in the base­ment or putting up a semi-​dependent rel­a­tive. Cars can be parked indoors beneath the spa­cious and com­fort­able house, which offers a lot of flex­i­bil­ity. In-​your-​face masonry and a brick type to match largely define the archi­tec­ture. Each unit in the ensem­ble is marked by a plant box at the front door. A pro­fu­sion of these boxes grace the facades of the apart­ment build­ings, thereby extend­ing the green regime right up to here.

FARO Architecten Lisserbroek

land­goed de olmen­horst
lis­ser­weg 487d
2165 as lisserbroek

ves­tig­ing oost
oude kraan 72
6811 ll arnhem

+31 (0) 252 414777
info@​faro.​nl

Facebook Linkedin Pinterest Twitter Youtube